• Россия, 664033, г. Иркутск,
    ул. Лермонтова, д.132
  • (3952) 42-67-21

full text (pdf)

INFLUENCE RHIZOBIUM LEGUMINOSARUM ON PRO- AND ANTIOXIDANT ACTIVITY PEROXIDASE OF ROOTS OF PEAS AT INITIAL STAGES INFECTION

Original title

ВЛИЯНИЕ RHIZOBIUM LEGUMINOSARUM НА ПРО- И АНТИОКСИДАНТНУЮ АКТИВНОСТЬ ПЕРОКСИДАЗЫ КОРНЕЙ ПРОРОСТКОВ ГОРОХА НА НАЧАЛЬНЫХ ЭТАПАХ ИНФИЦИРОВАНИЯ

Authors

G.P. Akimova, M.G. Sokolova

Contact information

Siberian institute of plant physiology and biochemistry of SB RAS, Irkutsk, Russia, Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.; Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Pages

47-49

DOI

10.31255/978-5-94797-319-8-47-49

Abstract

Studied influence inoculation Rhizobium leguminosarum on pro- and antioxidant activity peroxidase enzyme system in cells of roots of peas. Rhizobium increases IAA-oxidase function peroxidase in soluble and in connected with cellular walls fractions of enzyme. It is shown, that Rhizobium increases IAA-oxidase function peroxidase in soluble and in connected with cellular walls fractions of enzyme, that it is obvious, is connected to regulation the initial stages infection.